12 TRADE
035 69 22 546

12TRADE, specialist in het personaliseren van producten

Ook wanneer het gaat om het bedrukken van materialen, staat de techniek niet stil. Er zijn inmiddels verschillende manieren om logo’s, afbeeldingen of boodschappen op materialen te drukken, dat bijna alles mogelijk is.

Laat ons weten wat u wilt bedrukken en 12TRADE vertelt u graag welke druktechniek voor uw product het beste is. Natuurlijk verzorgen wij voor u ook de uitvoering hiervan via één van onze deskundige partners.

  Tampondruk
Dit is een indirecte vorm van bedrukken. In een vlakke plaat (‘cliché’) worden verdiepingen gemaakt welke worden gevuld met inkt. Deze inkt wordt opgenomen door een gladde en elastische stempel van siliconenrubber. Hierbij wordt de inkt door de tampon overgebracht op het te bedrukken object.
  Lasergraveren
Het graveren en bewerken van het materiaal gebeurt met behulp van een laser. De laser is eigenlijk niets meer dan een geconcentreerde lichtbundel die krachtig genoeg is om het oppervlak van bijvoorbeeld hout of metaal te graveren.
  Domingsticker
Deze sticker heeft een bedrukking bestaande uit een 2 componenten coating. Deze unieke reclamedrager geeft een 3-dimensionaal effect. De kwaliteit van een domingsticker is dusdanig dat deze slijtvast en UV-bestendig is, en tegen alle weersomstandigheden kan.
  Zeefdruk
De zeefdruktechniek wordt gebruikt voor meerdere grafische doeleinden. Bijvoorbeeld voor textieldecoratie, affiches, kunstdrukken en textieldruk. Ook wordt deze techniek industrieel toegepast voor de productie van bijvoorbeeld printplaten en zonnecellen.
  UV Print
Een uitstekende full color afdrukkwaliteit op een bijna onbeperkt aantal soorten materialen, maken het UV printen uniek. De geprinte materialen kunnen tot vier centimeter dik in alle vormen geproduceerd worden. Door de verharde UV inkten is het product weersbestendig en dus geschikt voor binnen en buiten. De prints zijn minimaal 5 jaar kleurecht.
  Borduring
Promotionele kleding en relatiegeschenken krijgen dankzij een geborduurd logo een luxe en exclusieve uitstraling. Een geborduurd logo is duurzaam, kleurvast en wasbestendig. Hoewel borduring iets kostbaarder is dan een opdruk, is het een goede investering voor de langere termijn.
 

Textiel transfer & Sublimatie
Een transferbedrukking is een druktechniek die op heel veel manieren gebruikt kan worden. Wij gebruiken de techniek voornamelijk voor het bedrukken van kleding, accessoires en ander textiel, maar ook bijvoorbeeld voor het bedrukken van keramische of metalen oppervlakten. 

Er zijn 3 soorten transferbedrukkingen te onderscheiden:

Basisbedrukking (‘Plotterbedrukking’)
Een basisbedrukking is de meest eenvoudige (en goedkope) manier om te bedrukken. Hierbij worden uit gekleurde vellen transferfolie, machinaal de gewenste logo's, letters of vormen gesneden.

Sublimatie-transferbedrukking
Bij een sublimatie-transfer wordt geen gebruik gemaakt van gekleurd folie. In plaats daarvan wordt een kleurloos folie met speciale inkt bedrukt. Deze wordt vervolgens op de kleding gedrukt waarbij de inkt in de kleding trekt.

Full Colour Transfers
Deze drukmethode geeft de beste resultaten die een transferbedrukking kan leveren, maar is ook het meest kostbaar. De techniek lijkt op de bovengenoemde manier van sublimatie-transferbedrukking, waarbij een folie wordt bedrukt die dan op het textiel wordt gedrukt. Het grote verschil is dat dit op een dunner folie wordt gedaan, zodat er meer detail mogelijk is. Met deze druktechniek kunnen full-HD foto's en afbeeldingen afgedrukt worden.

Digitale opmaak & vormgeving

Naast ons productaanbod en de daarbij behorende dtp-werkzaamheden kunt u bij ons ook terecht voor uitgebreidere digitale opdrachten.Wij maken ontwerpen voor allerlei digitale opmaak en drukwerkuitingen. Denkt u bijvoorbeeld aan nieuwsbrieven, websites, logo’s, huisstijlen, brochures, leaflets, posters, advertenties en beursmateriaal.

Onderdeel van 12 TRADE: