12 TRADE
035 69 22 546

100% Recyclebare Golfbal - Dixon Golfbal

Dixon ontwikkelde golfballen die recycleerbaar zijn,
zonder evenwel afbreuk te doenaan de spelprestaties ervan.

In principe worden golfballen op het golfterrein opgeraapt, maar in de praktijk blijven er heel wat weggeslagen exemplaren in de natuur liggen. Bovendien wordt het basismateriaal van conventionele golfballen over het algemeen niet gerecycleerd en is het ook niet recycleerbaar: polyisopreen, polynorborneen, polyisobutyleen enz. Ten slotte worden vaak zware metalen zoals wolfraam, kobalt en lood toegevoegd.

 

Golfballen ontwikkeld door Dixon (USA) werden daarentegen zodanig ontworpen dat ze milieuvriendelijk zijn. De bij de fabricage ervan aangewende materialen garanderen dat ze volledig recycleerbaar zijn. Hun kern met progressieve densiteit wordt vervaardigd op basis van een combinatie van polymeren die volledig hernieuwbaar zijn. Ook de verpakking rond de ballen bestaat uit gerecycleerde materialen. 

De spelprestaties van de ballen komen niet in het gedrang. De tests hebben aangetoond dat ze beter zijn dan de meeste tweedelige ballen en dan sommige driedelige ballen bekleed met urethaan.

 

>> Lees de testresultaat tussen de Dixon Earth en Titleist Pro V1 Golfbal

Doordat het milieu steeds vaker in de aandacht staat, was het wachten op de eerste milieuvriendelijke producten in de golfwereld. Met 1,1 miljard euro omzet wereldwijd zijn golfballen dan ook jarenlang een behoorlijke vervuiler geweest, milieuonvriendelijke bestanddelen en niet te recyclen plastics zijn de oorzaak van een niet te overzien probleem.

De Dixon Earth is ‘’groen’’ tot op de kern. De Earth kern is gemaakt van een gepatenteerde Polymer die voor een goede kwaliteit zorgt maar ook voor een goed bespeelbare bal. Met als extra dat de bal totaal recyclebaar is. De fabrikant vond dat niet alleen de kern milieuvriendelijk moest zijn maar dat de gehele bal geen invloed mocht hebben op het milieu. Ook de uiteindelijke verpakking is gemaakt van gerecycled karton, 4 doosjes van 3 stuks in een oververpakking.

Product Award Golf Europe 2008Op de afgelopen beurs in Duitsland, de Golf Europe 2008 kreeg de bal dan ook een eervolle vermelding als finalist in de categorie Accessoires.

Vooral bedrijven die actief zijn in de golfwereld waren zeer enthousiast over deze ontwikkeling in de golfsport en zijn nu instaat met organisaties van golftoernooien hun groene uitstraling door te voeren op de golfbaan.

Kijk voor meer informatie op www.dixongolf.nl

Onderdeel van 12 TRADE: